CVETJE za torte

13.00

Na voljo po naročilu

Vsebuje sveže sezonske rastline po izbiri, na primer cvetove ognjiča, boreča, vrtnice, sleza, maslenice, plamenke, krizanteme, astre, dobre misli, materine dušice 

Izbiro cvetja v mešanici prilagodimo vašim željam in vam ob tem svetujemo o barvni paleti, intenzivnosti barv, velikosti cvetov, stiliranju …

Cvetje za torto je primeren paket za krašenje tort in drugih sladic, za stiliranje jedi in je zdrava izbira kot nadomestek umetnim dodatkom.

Količina: 1 liter

Na voljo po naročilu

Opis

Cvetje za torte je paket 1 liter cvetlic, ki je v ponudbi celo leto, a se sezonsko prilagaja naravi. Pred oddajo naročila vas prosim, da me pokličete po telefonu, da se pogovorimo o raznolikosti cvetja, barvnih kombinacijah, količini večjih cvetov, za kakšen tip torte … Nekaj tort naših strank smo vključili tudi v blog, ki vam zna pomagati pri odločitvi.

Naravno cvetje je ena najlepših dekoracij za torte, z njim ne morete zgrešiti, stranke (in otroci) so nad našim cvetjem navdušeni. Omogočite svojih gostom edinstveno cvetlično izkušnjo!

 

Lastnosti paketa CVETJE za torte

  • Velikost paketa: 1 liter – tak paket zadostuje za pokritje celotne površine torte z cvetjem!
  • Dostava na dogovorjeno lokacijo je vključena v ceno.
  • Vsebnost paketa: sezonsko jedilno cvetje – zraslo v neonesnaženem substratu in ni tretirano s sredstvi za zatiranje škodljivcev.
  • Pri izbiri cvetja v paketu vam svetujemo in se vam prilagodimo.
  • Vse rastline so v zmernih količinah primerne za prehrano otrok in odraslih.
  • Po vaših željah cvetju dodamo tudi dekorativno zelenje, na primer v sivih odtenkih žajblja, iglavcev, mrtve koprive …

 

Mešanica CVETJE za torte vsebuje sezonske, dekorativne, užitne rastline

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam in letnemu času!

VrtnicaRosa sp., vsebuje eterična olja in je zdravilna rastlina. Če uporabljamo odporne vrste je hkrati tudi odlična okrasna rastlina. Za prehrano so primerne izključno vrtnice, ki niso bile tretirane. V mešanici dostopna v rdečih barvnih odtenkih.

OgnjičCalendula officinalis, vsebuje antioksidante in eterična olja, ki se v ljudskem zdravilstvu uporabljajo za občutljivo kožo. Cvetovi so oranžne do rumene barve, z oranžno do temno rjavo sredico.

BorečBorago officinalis, ali boraga ali zvezdna roža je zdravilna in medovita rastlina. Vsebuje majhno količino hepatotoksičnih nenasičenih pirolizidinskih alkaloidov, ki so v večjih količinah strupeni za ljudi in živali. Zaradi tega dolgotrajna raba ni priporočljiva. Za uporabo v nosečnosti ni podatkov.

Navadni slezAlthea officinalis, ali ajbiš je rastlina, ki je včasih rasla na vsakem gartlcu. Vsebuje sluzi in je zdravilna v hladnih zeliščnih pripravkih kot zdravilo proti suhemu kašlju. Na krožniku lahko uživamo liste, cvetove in semena rastline.

MaslenicaHemerocallis fulva, je v celoti užitna, tudi njena korenina, listi in cvetni popki. Njeni cvetovi se uporabna dekoracija celi ali deljeni na posamezne cvetne lističe. Rastlina je priljubljena okrasna rastlina, raste tudi divje v naravi.

Dobra misel, Origanum vulgare, vsebuje eterična olja, tudi timol, je zdravilna in uporabna v kulinariki. Dobro misel kot začimbo poznamo pod imenom origano. Stalna uporaba sveže rastline, začimbe ali čaja med nosečnostjo ni priporočljiva.

Materina dušica, Thymus serpyllum, vsebuje eterična olja, tudi timol, ki v nizkih koncentracijah deluje protivnetno in pomirjevalno. Materino dušico kot začimbo poznamo pod imenom timijan. Stalna uporaba sveže rastline, začimbe ali čaja med nosečnostjo ni priporočljiva.

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “CVETJE za torte”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Title

Go to Top