Lokalne rastline za SMUTIJE

7.00

Vsebuje sveže sezonske rastline na primer veliko koprivo, regačico, ozkolistni trpotec, črno deteljo, navadno zvezdico, tolščak, regrat, oslad, rman …

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam.

Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE priporočamo za pripravo zmešančkov, kot samostojno mešanico ali kot dodatek sezonskemu sadju, avokadu, banani idr. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

Količina: 1,0 liter

Šifra: Sveže rastline - smutie Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Paket Lokalne rastline za SMUTIJE vsebuje 1 liter zelenja in cvetja, ki je nabrano v lokalni naravi. Gre za rastline, ki so zdrave in okusne ter odličen vir hranil, vitaminov, mineralov in farmacevtsko pomembnih molekul. V ponudbi je celo leto, razen v dnevih s snežno odejo!

Zdravilne učinke nekaterih rastlin smo temeljito opisali v blogu, ki vam zna pomagati pri odločitvi.
Omogočite svojemu telesu zdravo in okusno smuti izkušnjo!

Lastnosti paketa Lokalne rastline za SMUTIJE

  • Velikost paketa: 1 liter – tak paket zadostuje za pripravo vsaj 5 smutijev
  • Dostava na dogovorjeno lokacijo: vključena
  • Vsebnost paketa: sezonsko lokalno zelenje in cvetje – zraslo v neonesnaženem okolju in ni tretirano s sredstvi za zatiranje škodljivcev
  • Vse rastline so primerne za prehrano otrok in odraslih
  • Pri izbiri zelenja v paketu vam svetujemo in se vam prilagodimo
  • Rastline lahko naročite za enkratno dostavo ali postanete naša redna stranka – preverite kaj o tem pravijo naši odjemalci

 

Paket Lokalne rastline za SMUTIJE vsebuje sveže sezonske rastline

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam in letnemu času!

Velika kopriva, Urtica dioica, je vsestranska zdravilna rastlina, ena najbolj uporabljenih divjih vrst zelenjave. Kot začimbna zel je odlična osnova zelenjavnih sokov in omak. Osnovni okus koprive spominja na špinačo, le da je bolj aromatičen.

Regačica, Aegopodium pedagraria, vsebuje eterično olje in po okusu spominja na zeleno. Za solate uporabljamo mlade liste skozi celotno rastno sezono. Je zdravilna rastlina proti revmi in putiki. Njene zanimivosti smo opisali v blog zapisu.

Ozkolistni trpotec, Plantago lanceolata, celotna rastlina nosi rahlo aromo po gobah. V zeliščarstvu ima ozkolistni trpotec široko rabo in je že od antike ena najbolj uporabljenih zdravilnih rastlin prisotna v večini kultur.

Črna detelja, Trifolium pratense, zeliščarji jo uporabljajo v pripravkih za težave s kožo, ter že od nekdaj tudi za ženske težave. Znanstvene raziskave so potrdile, da vsebuje estrogenu podobne izoflavonoide, ki uravnavajo delovanje estrogena v telesu.

Navadna zvezdica, Stellaria media, dobro prenaša mraz in pogosto jo najdemo tudi pozimi. Rastlina slabo prenaša tretiranje s kemičnimi sredstvi, zato na intenzivnih njivah ne raste. Vsebuje veliko mineralov, največ kalija in železa ter vitamini A in C.

Tolščak, Portulaca oleracea, je milega, rahlo kislega in slanega okusa. Je prastara zdravilna rastlina za poživitev presnove. Vsebuje obilo vitamina C in rudnin ter je znan po visoki vrednosti omega 3 maščobnih kislin. Rastlino in jedi, ki jih pripravljamo iz tolščaka, smo opisali v blog prispevku.

Regrat, Taraxacum officinale, vsebuje mleček bogat z rudninami, vitamini in čreslovinami. Pospešujejo presnovo in odvajanje seča. Je splošno krepčilen in zdravilen. Uživanje regrata je omejeno le za ljudi, ki imajo žolčne kamne.

Rman, Achillea sp., vsebuje številne učinkovine, ki zdravilno učinkujejo na prebavila, zbujajo tek in blažijo vnetne procese. Njegovo latinsko ime izhaja iz legende o grškem junaku Ahilu, ki je z rmanom oskrbel rano Herkulovemu sinu Telefu in mu tako rešil življenje.

Lokalne rastline za SMUTIJE

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lokalne rastline za SMUTIJE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja