Paket za učenje in razstrupljanje

85.00

Vsebuje sveže sezonske rastline na primer veliko koprivo, regačico, ozkolistni trpotec, črno deteljo, navadno zvezdico, regrat, oslad, rman …

Sveže rastline vam bomo pomagale, da bo vaše telo preskrbljeno s presežkom hranil za optimalno delovanje.

Količina: 1-2 litra/dostavo – 4 dostave/mesec

Šifra: Sveže rastline - paket Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Paket za učenje in razstrupljanje na naraven način vključuje sveže zdravilne rastline in hranilno zelenje, ki vam ga vsak teden dostavim na dom. Poudarek je ne lokalnem – za vas naberem najboljše, česar, verjamite, v slovenski naravi ne manjka!

Gre za rastline, ki so zdrave in okusne ter odličen vir hranil, vitaminov, mineralov in farmacevtsko pomembnih molekul.

Zdravilne učinke nekaterih rastlin sem temeljito opisala v blogu, ki vam zna pomagati pri odločitvi. Za primer vzemite krompirjevko – kako neverjetno hranilna je!

Omogočite svojemu telesu zdravo in okusno divjo izkušnjo!

.

Kaj vsebuje paket za razstrupljanje?

Vsak teden vam na željeni naslov dostavimo ali po pošti pošljemo paket svežih rastlin (skupaj 4 dostave)

  • Količina rastlin: od 1 do 2 litra rastlin v eni dostavi.
  • Paket vključuje rastline kot bi jih sama nabrala zase. Te so lokalne in nabrane v različnih habitatih – v gozdu, ob vodi, na travniku in vrtu. Rastline so zrasle v neonesnaženem okolju: brez gnojevke, brez pesticidov in izven sprehajalnih poti!
  • Rastline so dostavljene v papirnatih vrečkah, brez plastike. Paket po pošti je poslan v rabljeni embalaži, navadno v neki škatli, ki je bila že prej uporabljena za pošiljanje. Ker si to lahko privoščimo 🙂

.

Kaj naredite z rastlinami, ki vam jih pošljem?

Na pošiljko vam pripišem moje razmišljanje o rastlini. Z namenom, da vas motiviram, ter zato, da boste vedeli, kako jih porabiti.

  • Vse rastline so primerne za prehrano otrok in odraslih

.

Paket Lokalne rastline za SMUTIJE vsebuje sveže sezonske rastline

Tu so primeri rastlin. Tisto kar boste prejeli vi, pa bodo tisti trenutek najbolj aktualne sezonske rastline.

Velika koprivaUrtica dioica, je vsestranska zdravilna rastlina, ena najbolj uporabljenih divjih vrst zelenjave. Kot začimbna zel je odlična osnova zelenjavnih sokov in omak. Osnovni okus koprive spominja na špinačo, le da je bolj aromatičen.

RegačicaAegopodium pedagraria, vsebuje eterično olje in po okusu spominja na zeleno. Za solate uporabljamo mlade liste skozi celotno rastno sezono. Je zdravilna rastlina proti revmi in putiki. Njene zanimivosti smo opisali v blog zapisu.

Ozkolistni trpotecPlantago lanceolata, celotna rastlina nosi rahlo aromo po gobah. V zeliščarstvu ima ozkolistni trpotec široko rabo in je že od antike ena najbolj uporabljenih zdravilnih rastlin prisotna v večini kultur.

Črna deteljaTrifolium pratense, zeliščarji jo uporabljajo v pripravkih za težave s kožo, ter že od nekdaj tudi za ženske težave. Znanstvene raziskave so potrdile, da vsebuje estrogenu podobne izoflavonoide, ki uravnavajo delovanje estrogena v telesu.

Navadna zvezdicaStellaria media, dobro prenaša mraz in pogosto jo najdemo tudi pozimi. Rastlina slabo prenaša tretiranje s kemičnimi sredstvi, zato na intenzivnih njivah ne raste. Vsebuje veliko mineralov, največ kalija in železa ter vitamini A in C.

RegratTaraxacum officinale, vsebuje mleček bogat z rudninami, vitamini in čreslovinami. Pospešujejo presnovo in odvajanje seča. Je splošno krepčilen in zdravilen. Uživanje regrata je omejeno le za ljudi, ki imajo žolčne kamne.

RmanAchillea sp., vsebuje številne učinkovine, ki zdravilno učinkujejo na prebavila, zbujajo tek in blažijo vnetne procese. Njegovo latinsko ime izhaja iz legende o grškem junaku Ahilu, ki je z rmanom oskrbel rano Herkulovemu sinu Telefu in mu tako rešil življenje.

In druge sezonske rastline!

100 % GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

Če z nakupom ne boste zadovoljni, vam kupnino v celoti povrnem.

 

Že vrsto sezon v družbi vrhunskih restavracij!

Leta 2015 sem prvič nabirala tudi za vrhunske restavracije.

Ponosna sem na to, da lahko skupaj z najboljšimi gradim slovensko kulinarično zgodbo in kulinarični turizem.

Paket za učenje in razstrupljanje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paket za učenje in razstrupljanje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Title

Go to Top