Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO

9.90

Vsebuje sveže sezonske rastline na primer navadno zvezdico, tolščak, regačico, črno deteljo, navadno smrdljivko, nekaj listov regrata, nekaj listkov rmana …

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam.

Paket Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO priporočamo za pripravo samostojnih solat ali kot dodatek gojenim solatnicam ter za pripravo odlične divje rižote. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

Količina: 1,0 liter

Šifra: Travniške rastline za SOLATO Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Paket Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO vsebuje 1 liter zelenja in cvetja, ki je nabrano na travniku. Gre za rastline, ki so zdrave in okusne ter odličen vir hranil, vitaminov, mineralov in farmacevtsko pomembnih molekul. V ponudbi je celo leto, razen v dnevih s snežno odejo!

Kar nekaj trikov kuhanja z divjimi rastlinami objavljamo na našem blogu.

Omogočite svojemu telesu zdravo in okusno divjo izkušnjo!

Lastnosti paketa Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO

  • Velikost paketa: 1 liter – tak paket zadostuje za pripravo hranilne solate za vso družino!
  • Dostava na dogovorjeno lokacijo: vključena
  • Vsebnost paketa: sezonsko lokalno zelenje in cvetje – zraslo v neonesnaženem okolju in ni tretirano s sredstvi za zatiranje škodljivcev
  • Vse rastline so primerne za prehrano otrok in odraslih
  • Pri izbiri zelenja v paketu vam svetujemo in se vam prilagodimo
  • Rastline lahko naročite za enkratno dostavo ali postanete naša redna stranka – preverite kaj o tem pravijo naši odjemalci

 

Paket Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO vsebuje sezonske rastline

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam in letnemu času!

Navadna zvezdica, Stellaria media, dobro prenaša mraz in pogosto jo najdemo tudi pozimi. Rastlina slabo prenaša tretiranje s kemičnimi sredstvi, zato na intenzivnih njivah ne raste. Vsebuje veliko mineralov, največ kalija in železa ter vitamni A in C.

Tolšak, Portulaca oleracea, je milega, rahlo kislega in slanega okusa. Je prastara zdravilna rastlina za poživitev presnove. Vsebuje obilo vitamina C in rudnin ter je znan po visoki vrednosti omega 3 maščobnih kislin. Rastlino in jedi, ki jih pripravljamo iz tolščaka, smo opisali v blog prispevku.

Regačica, Aegopodium pedagraria, vsebuje eterično olje in po okusu spominja na zeleno. Za solate uporabljamo mlade liste skozi celotno rastno sezono. Je zdravilna rastlina proti revmi in putiki. Njene zanimivosti smo opisali v blog zapisu.

Črna detelja, Trifolium pratense, se uporablja v pripravkih za težave s kožo. Že od nekdaj so je uporabljali tudi za ženske težave, znanost pa je potrdila, da vsebuje estrogenu podobne izoflavonoide, ki uravnavajo delovanje estrogena v telesu.

Navadna smrdljivka, Aposeris foetida, ne srdi, vendar ima okus, ki spominja na pražen krompir. Njeni listi so podobni regratovim, zato je pogosto ljudsko ime gozdni regrat ali krompirjevka. Užitna je celotna rastlina.

Regrat, Taraxacum officinale, vsebuje mleček bogat z rudninami, vitamini in čreslovinami. Pospešujejo presnovo in odvajanje seča. Je splošno krepčilen in zdravilen. Uživanje regrata je omejeno le za ljudi, ki imajo žolčne kamne.

Rman, Achillea sp., vsebuje številne učinkovine, ki zdravilno učinkujejo na prebavila, zbujajo tek in blažijo vnetne procese. Njegovo latinsko ime izhaja iz legende o grškem junaku Ahilu, ki je z rmanom oskrbel rano Herkulovemu sinu Telefu in mu tako rešil življenje.

 

Travniške rastline za SOLATO

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Travniške rastline za SOLATO ali RIŽOTO”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Go to Top