Knjige avtorice dr. Katje Rebolj

Pisanje o rastlinah je poleg delavnic osnovni del mojega delovanja.

O rastlinah pišem z zanosom. Težko sprejmem, da so taki zakladi iz naše narave lahko pozabljeni. Ni nenavadno, če se z rastlino poosebim in da v procesu pisanja privzamem njene lastnosti. Mogoče zato pravijo, da je moje pisanje zanimivo.

Hvala, ker berete moje knjige in jih kupite. Po pravici vam povem, da je zaradi vas in vaših nakupov nabiralništvo lahko moj poklic. A ne želim, da kupite moje knjige zato, da me podpirate, ampak da tudi vi, tako kot sem jaz, najdete svojo srečo in zdravje v teh najbolj hranilnih virih iz naše narave.

  1. Uspešnica Narava vedno zmaga. Ta knjiga je izredno lepo darilo.
  2. Uspešnica Zdravilni pleveli: rastline prihodnosti. To je obvezni priročnik za vsakega vrtnarja.
  3. Brezplačna e-knjiga Divje rastline in cvetje. Z njo prebirate ene mojih začetnejših pisanj o rastlinah.
  4. E-knjiga Festivala nabiralništva Slovenska divja hrana. S tem podprete festival, na katerem sodelujejo vsi slovenski nabiralci.
  5. E-knjiga v pripravi: Divji nadomestki špargljev (izzid aprila 2024). Poleg špargljev si naberite tudi svoj hmelj, lobodiko, barbico, preslico in si jih skuhajte vrhunsko.

Moje članke lahko prebirate v Odprti kuhinji, prilogi Dela ter v zavihku Blog.

KAJ PRAVIJO DRUGI?

Izjave udeležencev

Oba z možem sva vaši knjigi navdušeno prebrala in jih bova uporabljala, kolikor jih bova lahko, tukaj brez narave. Pišite še dalje, z veseljem bova brala!” 

Slovenka iz Nizozemske

“Katja mi z vsakim srečanjem širi obzorje. Že prvič mi je odkrila, da v bistvu hodimo po hrani! Sklonimo se raje, kot da drajsamo kartice po nakupovalnih središčih!” 

Tanja Ribič

Hoditi v naravo pomeni biti priča tisoč čudežem.

Mary Davis