Hvala za vaše zanimanje za divje rastline in moj on-line tečaj imenovan POMLAD.

Kdaj poteka tečaj?

Začnemo na prvi spomladanski dan – 20. marca 2023. Tečaj traja 1 mesec.

Naučimo se najbolj hranilnih spomladanskih rastlin!

Poznavanje spomladanskih užitnih rastlin se mi zdi zelo pomembno. Takrat je zelenjava in sadje iz shrambe že pusta, na vrtu še ni prave letine, zato so divje rastline in zdravilni pleveli ključen vir hranil. Narava želi, da takrat posežemo po najboljšem!

Na tem tečaju bomo spoznali rastline, ki nam spomladi najbolj koristijo. Prepoznavali jih bomo, pogledali morebitne omejitve in z njimi kuhali!

Tekom tečaja bomo na vezi preko maila in po Zoomu, zato da imate vedno možnost najti odgovore na vaša vprašanja.

Kaj so o tečaju povedali udeleženci?

 • Sem udeleženka spomladanskega on-line tečaja. Z njim sem zelo zadovoljna, prav tako kot sem pričakovala. Čemaž se fermentira, videe bom pa še enkrat pogledala, da ponovim 😀. Sem učiteljica in znanje prenašam tudi na otroke. Enkrat na teden sem z njimi v  gozdu in tam spoznavamo divje rastline in njihovo uporabo. Ob zaključku leta smo si pripravili pravo gozdno malico. Kmalu se priključimo še kakšni delavnici. Hvala! Nataša
 • Prijavljena sem na vaš tečaj POMLAD. Čeprav nisem nova pri nabiranju rastlin sem zelo, zelo zadovoljna z vsebino. Včeraj sem nabirala trobentice. Saj jih naberem vsako leto. A včeraj sem jih prvič pripravila za sirup. Komaj čakam, da ga poskusim. Nikoli pa nisem nabirala pljučnika. V priponki pošiljam fotografijo. Prosim samo za potrditev, da je to res pljučnik. Jana
 • Kot vi, smo tudi mi na štajerskem koncu veseli dežja. Predvsem pa vse življenjske energije, ki jo prinaša s sabo. Pomeni, da nas v toplejših dneh, ki prihajajo čaka obilo nabiralniških trenutkov. Vam pa hvala za strokovno vodenje in zelo sem vesela, da sem se udeležila tega online dogodka. Anka
 • Hvala za recepte. Enega od njih sem preizkusila danes in sicer ajdovo kašo, kateri sem pri praženju čebule dodala divji luk, pripravljeni ajdovi kaši pa: krompirjevko, kurja črevca, česnovko, grenkuljico in čemaž. Moram priznati, da nisem ljubiteljica ajde, ampak je bila tako okusna, da bom vsekakor ponovila 😊. Betka
 • Hvala za vse rastline, ki nam jih tako ljubeče in navdušujoče predstavljate. Mihela
 • Hvala za zanimivo delavnico in poslane slikice fermentiranega čemaža. Lora
 • Lepa hvala za vso podano znanje, sem si pogledala prve tri videe, ki so super in se res veselim naslednjih. Sem začetnica, do sedaj sem doma nabirala le bolj znane rastline kot je regrat, čemaž, bezeg, koprive … Trenutno živim na Finskem, kjer še ni tiste prave pomladi, ampak upam, da kmalu pride in prepoznam kaj užitnega 🙂 Še enkrat hvala za vaš trud in vse dobro, Tamara
 • Vso kariero sem delala na področju okoljskih presoj, pred pol leta pa smo se preselili v Malezijo, kjer kot prostovoljka sodelujem z gozdarskim inštitutom. Končno imam tudi več časa, da se posvetim sebi in stvarem, ki me zanimajo izven okvirov službe. Zato tudi prijava na tvojo delavnico, yes 🙂 Natalija

Tečaj divje rastline

Kako deluje on-line tečaj POMLAD?

VIDEI + SKRIPTA + RECEPTI + VPRAŠANJA IN ODGOVORI V ŽIVO

 • Najprej se morate na tečaj prijaviti – kliknite na zeleni gumb na dnu te strani. Po plačilu tečaja vam pošljem dostop.
 • VIDEI: Posnetke na tečaju dobivate postopoma, kot si rastline sledijo v naravi. Videoposnetki tečaja so vam na voljo še dva meseca po koncu tečaja!
 • SKRIPTA: V njej so predstavljene rastline, ki jih obravnavamo v videih. Fotografije rastlin vam bodo pomagale, da boste rastlino v naravi lažje našli in zanesljivo določili. Skripta vam bo pomagala postati izkušeni nabiralec.
 • RECEPTI: Naučiti se na okusen način pripravljati rastline, je pomemben del tega tečaja. Z izbranimi recepti boste z veseljem svoji kuhariji dodali divjo hrano.
 • VPRAŠANJA IN ODGOVORI V ŽIVO: Enkrat na teden smo povezani preko skupinskega online klica v živo, kjer odgovorim na vsa vaša vprašanja. Vedno je mogoč ogled posnetka.
 • Online tečaj ne poteka v Facebook skupini!
 • Tečaj je sistematičen, vsebine so skrbno načrtovane in primerne za začetnike in izkušene nabiralce.
 • Intenzivnost tečaja je srednja. Potrebujete okoli pol ure časa na teden. Če imate toliko časa in če nato novo znanje lahko uporabite v praksi, na sprehodu, sami ali z vašo družino, potem je to pravi online tečaj za vas!

Podrobneje o vsebini

Na vsakem videu vam bom predstavila nekaj divjih rastlin. Spoznali boste užitne in strupene rastline. Tiste strupene rastline, ki so še posebej podobne užitnim, npr. podlesek, bomo na delavnici temeljito obdelali, da boste lahko v naravi točno vedeli, na kaj morate biti pozorni.

Za vsako rastlino bom pojasnila, zakaj se jo splača uporabljati in njene koristi za zdravje! Zanimala nas bo torej zdravilna vrednost rastline in njena kulinarična uporaba. Izvedeli boste tudi, kaj lahko naredite iz zeli, s čim se ujema in kaj sem se o njej naučila od vrhunskih kuharjev.

Zaupala vam bom še vrsto drugih zanimivosti. Kolegica je tovrstne podatke imenovala pop zanimivosti. To me spominja na pop glasbo. No, ne bo ravno to, ampak gotovo nam je lažje, če vemo, da je za neko rastlino Sofijo Loren navdušil prav Tito, ali da je drugo v svojih napojih uporabil Harry Potter. Mislim, da vas bodo take malenkosti motivirale k nabiranju in kuhanju.

Seveda spomlad ne mine brez fermentiranega čemaža. Tudi mi bomo fermentirali.

V tečaju se boste spomladanske rastline naučili uporabljali za svoje zdravje, narava vam bo postala domača in moč narave neprecenljiva.

Na tečaju bom poudarila meni najljubše rastline, zato da se tudi tisti, ki še nimate nobenega predznanja, ne boste izgubili v množici rastlin! Res pa je, da boste na tečaju spoznali številne rastline, med drugim: pljučnik, vraničnik, hmelj, preslico, česnovko … Na tečaju skupaj obravnavamo preko 30 rastlin! Ker so informacije podane korak za korakom, jim je preprosto slediti.

Ali je tečaj primeren zame?

Gotovo, če se najdete nekje tu:

 • Radi bi se več gibali v naravi, pa nimate motivacije
 • Z družino preveč časa preživite notri in za napravami
 • Hodite po naravi in se sprašujete, česa vsega ne poznate
 • Radi bi naredili nekaj za svoje zdravje, pa ne veste, kje začeti
 • Spomlad vam vedno uide, sploh ne veste kam
 • Namesto trgovine imate raje drugačne kanale “nakupovanja”

To so hkrati tudi moji razlogi zakaj pripravljam tečaj in upam, da vas skupaj z naravo pritegneva.

Kaj pa tehnika?

  • Potrebujete internetno povezavo in računalnik ali katerokoli drugo elektronsko naravo, ki omogoča ogled videov.
  • Skripto si po želji lahko natisnete in dopisujete vaše zaznamke ob ogledu videov.
  • Če vidite ta video, potem že imate vse, kar potrebujete:

.

.

Dodajte hrani raznolikost in zdravilnost.

Prijavite se na 1-mesečni tečaj.

.

Cena online tečaja s Katjo:

85 €

DDV se ne obračunava – Zavod Raspro ni zavezanec za DDV!

.

PRIJAVITE SE!

.

Če imate kakšno nejasnost, me kar pokličite na 031 816 793 ali pišite na info@katjarebolj.com.

.