Divje korenine – zdravilne in okusne

Spletni tečaj, ki vas nauči nabirati hrano in zdravila iz narave – lokalni viri bodo od zdaj naprej del vaših navad, vaše sestavine v kuhinji in osnova vašemu zdravju.

PRIJAVITE SE!
divje korenine

Moja hči je vrtec pregurala brez enega dne vročine. Ko me sprašujejo, kako da moji otroci v vrtcu niso nikoli zboleli, jim ne vem prav zanesljivo odgovoriti.

V resnici smo imeli le eno pravilo, ki se je glasilo “no junk food” (na primer brez čipsa, umetnih pijač ali nekih piškotov, katerih etiketa je polna besed, ki jih ne razumem niti jaz z doktoratom iz biokemije). Seveda smo jedli tudi nekaj divje hrane, ampak nikoli se nisem počutila, kot da bi bili nekaj posebnega.

A če prav pomislim, moraš, če hočeš v tem svetu živeti z nekaj divje hrane in brez “junk fooda”, res biti nekaj posebnega. Ne smeš se ozirat za vsem okoli sebe, ampak imeti oči bolj za naravo. To v bistvu pomeni, da si takšen kot je prav da si.

Si tudi vi želite, da ne bi kar naprej čakali na kakšen prehlad, ali pa enostavno imeli več energije. Divja hrana je pravi naslov za vas.

Spoznajte tečaj, ki vas bo naučil razmišljati o divji hrani kot o osnovnem pripomočku za dobro počutje. Naučite se rastline, ki bodo z vami ostale še vsa prihodnja leta.

Zakaj je ta tečaj tako pomemben?

V resnici vam ne vem zanesljivo odgovoriti na to vprašanje, tako kot ne vem zagotovo, zakaj moja hči v vrtcu ni bila niti enkrat bolna. Zagotovo pa verjamem, da bo to tista vaša “no junk food” spodbuda, ki vam bo v življenju dala drugo priložnost. Ko enkrat osvojiš nabiralniške navade, jih ne pozabiš nikoli.

Zato nas v okviru spletnega tečaja čakajo naslednji MODULI:

 1. Indikatorske rastline za zdrava in kvalitetna rastišča
 2. Moje najljubše in najbolj uporabne korenine
 3. Kako se lotimo dvoletnic (med njimi so ključne rastline, katerih korenine nas zanimajo, ampak ne želimo puhastih in iztrošenih korenin)

BONUS: Rastline, ki se zasvetijo pozimi

V drugem delu spletnega tečaja bomo delali po MODULIH:

 1. Kuhamo s koreninami
 2. Pripravimo si zdravilne pripravke iz korenin
 3. Zakaj smo nabiralci najprej varuhi narave (spoznali bomo rastline, ki jih rajši gojimo kot pa vzamemo iz narave)
 4. Shranjevanje korenin

Del vsakega od 8 modulov bo naše tedensko Q&A Zoom srečanje.

Če vam v življenju pogrešate doza blata, svežega zraka in neukročene narave, potem je to pravi tečaj za vas.

Dobrodošli!

Ne pozabite, rastline poznajo vaše težave.

Termin spletnega tečaja?

 • Oktober-december 2023, prijava mogoče do 5. oktobra 2023
 • Družili se bomo praviloma vsak torek in sredo dopoldne, dostopni bodo posnetki vseh vsebin, zato niste časovno omejeni

Katere materiale vključuje spletni tečaj?

VIDEI + SKRIPTA + RECEPTI + VPRAŠANJA IN ODGOVORI

  • VIDEI: Na okoli 15 video posnetkih boste spoznali veliko uporabnih užitnih KORENIN. Vsi posetki vam bodo na voljo na enkrat, tako da boste sami izbrali čas, kdaj in kje si jih ogledate. Videi so različnih dolžin, od 3 do 15 minut.
  • SKRIPTA: Ker je tečaj nov, bo skripta nastajala sproti. V njej bodo predstavljene rastline, ki jih obravnavamo v videih. Fotografije rastlin vam bodo pomagale, da boste rastlino v naravi lažje našli in zanesljivo določili. Skripta vam bo pomagala postati izkušeni nabiralec.
  • RECEPTI: Tudi te bom vključila v skripto. Naučiti se na okusen način pripravljati korenine, je pomemben del tega tečaja. Z izbranimi recepti boste z veseljem svoji kuhariji dodali divje korenine.
  • VPRAŠANJA IN ODGOVORI: Vaša vprašanja o užitnih koreninah so dobrodošla po emailu, moj odgovor pa sledi na naših tedenskih spletnih srečanjih.
  • Tečaj bo uporaben in sistematičen, vsebine skrbno načrtujem, tako da so primerne za začetnike in izkušene nabiralce.

.

S KOM SE BOSTE DRUŽILI?

Z vami bom nabirala …

dr. Katja Rebolj

dr. Katja Rebolj

Nabiralka in doktorica biokemije

Z nabiralništvom se profesionalno ukvarjam že od leta 2015, ko sem prvič začela nabirat za vrhunske restavracije. Vrhunski chefi, s katerimi delam, so me spodbudili, da svoje znanje delim z vami. Danes se je na mojih tečajih zvrstilo že preko 1000 ljubiteljev narave.

Po doktoratu sem vrsto let delala v znanosti, ko pa se nisem več mogla ločit od divjih rastlin, je to postala moja poklicna pot. Še danes prebiram številno znanstveno literaturo in delujem kot samostojna raziskovalka.

Svoje znanje redno delim v televizijskih oddajah in slovenskih revijah. Sem avtorica dveh knjižnih uspešnic – Narava vedno zmaga in Zdravilni pleveli: rastline prihodnosti. Nastopila sem v Netflix seriji Restaurants on the edge.

Sem srečna žena in mati.

Hvaležna sem, da sem lahko vaša mentorica divjega življenja.

Svoje mesto na spletnem tečaju si rezervirajte s klikom na gumb:

PRIJAVITE SE!

REFERENCE

Kaj o mojih delavnicah pravijo drugi?

“Nisem vedela, da ima česnovka tako močno korenino. Neverjetno. Zdaj šele vem, zakaj ji rečejo česnovka. Ta divjina je čisto nov svet … Kako zelo, se veselim še prihajajočega.”

Vida Maček

“Katja, kje si se skrivala toliko časa. Všeč mi je, da vidiš toliko možnosti v naši naravi. Tvoje delo je resnični navdih. Pa sem mislil, da že kar nekaj vem, ampak tole je pa “next level”. Vse tvoje knjige in tečaje priporočam naprej. Slovenija je lepa zaradi takih ljudi.”

Janja iz Ljubljane

“Počasi si vse uspem pogledat za nazaj. Sproti res nimam časa. Lepo vas je poslušat.”

Neža iz Slovenj Gradca

“Sem naredila velik napredek in veliko nabrala. Hvala, hvala, hvala.”

Marica Podbevšek

Še eno osebno izkušnjo imam. Pri zadnjih poplavah mi je poplavilo vse tri vrtove – na vseh so rastla zelišča, zdravilni pleveli, zelenjava, okrasne užitne rastline. Sedaj lahko uporabljam le malo izmed tega. A k sreči znam veliko nabrati v naravi in si tudi v teh nenavadnih časih lahko priskrbim prvovrstno divjo hrano.

Ko izključimo reklame, vidimo, da je to tista hrana, ki smo jo zares čakali.

Življenje je lahko tako preprosto, če ga znamo uživati v naravi in med ljudmi. Dobrodošli v moji družbi in družbi ljubiteljev narave.

Naučimo se, naberimo si, skuhajmo si svoje korenine.

Naberite si svoje divje korenine zdaj!

Cena spletnega tečaja:

240 EUR

KLIKNITE ZA PRIJAVO

.

Če imate kakšno nejasnost, me pokličite na 031 816 793 ali pišite na info@katjarebolj.com.

.