Knjiga o divjih rastlinah in jedilnem cvetju z recepti

NAROČILO KNJIGE NI VEČ MOGOČE! Knjiga je razprodana. Predlagam, da posežete po moji drugi knjigi ZDRAVILNI PLEVELI.

Moj poklic je nenavaden. Nabiralka sem.

V svoji prvi knjigi sem opisala svojo nabiralniško pot, na kateri so divje rastline postale nepogrešljiv del mojega življenja in vsakdana moje družine. V knjigi sem zbrala recepte za svoje najljubše divje jedi, pripravljene iz lokalnih rastlin in živil. Knjiga vas bo spodbudila, da se z lokalnimi rastlinami spoprijateljite, jih posvojite in v njih zaznate okuse, ki jim ni podobnih prav nikjer na svetu. Slovenija je dežela z izrednim naravnim bogastvom – spoznajte ga skozi divje rastline, cvetje, vrtne plevele, zelišča in zdravilne rastline. Zaupana nam je najlepša narava na svetu in njen potencial lahko varujemo le, če jo dobro poznamo.

Po izobrazbi sem biologinja z doktoratom biokemije in molekularne biologije, v praksi pa predvsem nabiralka in radovedna raziskovalka slovenske narave. Od leta 2015 sodelujem z vrhunskimi restavracijami in jim pomagam pri izbiranju okusov iz narave. Sem mentorica več slovenskim chefom, ki jih učim, kako prepoznati divje okuse in cvetje ter jih uporabiti pri svojih kulinaričnih podvigih. V knjigi Janeza Bratovža »JB restavracija« sem bila predstavljena izpod peresa Noaha Charneyja, z Binetom Volčičem sem nastopila v epizodi oddaje »Restaurants on the edge« na kanalu Netflix, z Ano Šušteršič vodim redne delavnice na Akademiji Jezeršek …

V vseh letih kuhanja z divjimi rastlinami in dela z vrhunskimi chefi, sem se naučila, da je tudi pri divjih rastlinah prvi v vrsti okus. Naučila sem se pripraviti vrhunski obrok iz rastlin, ki jim ljudje pravijo pleveli ali šavje, ne da bi se zavedali, kako zdravilne so. Recepti v knjigi obsegajo vse letne čase in so zasnovani tako, da jih lahko pripravi prav vsak.

Moj poklic je tako vsakdanji. Nabiralka sem.

NARAVA VEDNO ZMAGA: Moj poklic je nabiralka in to so moji najljubši recepti

V knjigi najdete:

  • opise 40 divjih in cvetočih rastlin
  • preko 70 divjih receptov
  • gostujoče recepte vrhunskih chefov Ane Šušteršič, Janeza Bratovža in Bineta Volčiča
  • vrsto veganskih receptov in gostujoči recept veganskih blogerjev Darje Kolar in prof. Samota Krefta
  • vrsto tradicionalnih receptov, za katere potrebujete le lokalne sestavine
  • nekaj droži izpod rok nabiralca Petra Zajca
  • vpogled v kuhinjo Rimljanov v izvedbi Polone Janežič

Recepti iz knjige vam bodo približali kuhinjo zdravilnih rastlin, ki nas obdajajo. To so preproste travniške rastline, vrtni pleveli, drevesa, katerih darove lahko jemo, in cvetje, ki nas razbremeni vsakodnevnih skrbi. Knjiga daje vpogled v življenje nabiralca, človeka, ki živi z naravo in iz nje jemlje dobrine za vsakdanje življenje. Na trajnostni način, s spoštovanjem do slovenske zemlje. Recepti so sezonski in lokalni ter vključujejo vsakdanje jedi in tudi praznični jedilnik. V sodelovanju z vrhunskimi kuharji so nastali posebni recepti, po katerih boste na videz še tako grenke rastline na vrhunski način pripravili kar v svoji kuhinji.

Naj nabiralništvo postane vaš način življenja in uživanja v neprecenljivih okusih lokalne narave.

POKUKAJTE V KNJIGO
dr. Katja Rebolj

Podrobnosti o knjigi

Avtorica: dr. Katja Rebolj

Fotografije: Sonja Ravbar

Oblikovanje: Doroteja Horvat

Strokovni pregled botaničnih vsebin: dr. Simona Strgulc Krajšek

Lektoriranje: Katarina Faganel

Trde platnice, 245 strani.

Tiskano v Sloveniji

Število izvodov: 1000

“Prihodnost bo pripadala tistim, ki so pametni za naravo.” Richard Louv

KAJ PRAVIJO DRUGI?

Izjave uporabnikov

Vaša knjiga je Out of the box. Mislim, da je namenjena močnim ljudem. Zagotovo jo bom poklonila takim, ki jih najbolj cenim. Čestitke za ustvarjalnost in kerativnost, ki ste jo v svoji knjigi podelili z nami. Pa hvala!

Nina Souček

Za nakup knjige sem se odločil, ker širi znanja, ki so uporabna in dandanes malodane že pozabljena. Uči nas najti živila v okolju, ki nas obdaja. Poleg tega pa me je knjiga pritegnila tudi zato, ker vem da je plod velike mere entuziazma in truda avtorica in takšni projekti me vedno pritegnejo.

Jernej Jeraj

S ponosom promoviram novo knjigo sodelavke Katje. Knjiga je idealno darilo za ljubitelje narave.

Noah Charney

Knjiga je čudovita, tudi oblikovana je zelo lepo. Dr. Katja Rebolj v njej udejanja tri svoje močne točke: strokovno znanje, veselje do kuhanja in odnos do lepega. Informacije so pregledno razvrščene, recepti pa večinoma uporabni tudi pri nas doma. To namreč ni priročnik, ki zahteva, da se odpovemo vsemu do zdaj znanemu in priljubljenemu, ampak zelo velikokrat predlaga samo majhne posege v vsakdanjo prehrano, ki pa jedem dajo nov okus in večjo prehransko vrednost. Z njeno pomočjo sem odkrila lastnosti trpotca in da, tudi smrekove iglice so lahko okusne.

Mirjam Furlan Lapanja

Veseli me, da ste knjigo tako lepo sprejeli, jo položili ob bok knjig mojih vzornikov, ga. Jelene de Belder Kovačič, Janeza Bratovža, Daria Corteseja in mnogih drugih, ki so in jo – naravo dojemajo kot neskončno darilo.

.

NAROČILO KNJIGE NI VEČ MOGOČE! Knjiga je razprodana. Predlagam, da posežete po moji drugi knjigi ZDRAVILNI PLEVELI.

.

Izkoristite hranilnost, zdravilnost in okusnost divjih rastlin v svoji kuhinji!

Cena knjige:

29 €

.

Za več informacij o naročilu nas pokličite na 031 816 793 in razjasnite svoje dvome.

DDV ni zaračunan – Zavod Raspro ni zavezanec za DDV!