Blog2018-09-11T17:36:43+02:00
505, 2020

Mrtva kopriva ima prijeten aromatičen okus

5. maja, 2020|

Mrtva kopriva je zdravilna rastlina, odlična za celjenje ran, težave s služnico in črevesna obolenja. Zaradi prijetnega okusa mrtve koprive jo uporabljamo kot začimbo za solate ter kuhane jedi.

2804, 2020

Hmelj je najboljši popečen

28. aprila, 2020|

Hmelj je kulturna in divja rastlina, uporaben ne le za pivo, ampak v kuhinji kot spomladanska specialiteta. Njegovi vršički so užitni in zelo okusno. Lahko jih uporabljamo kot nadomestek špargljev.

Strupene rastline

16. aprila, 2020|

Strupene rastline so lahko zelo podobne jedilnim. V Sloveniji največkrat pride do zamenjave pri podlesku, šmarnici in čemažu, ali pa pri kobulnicah trobeliki in korenju. Naučimo se pravilno prepoznati užitne in strupene rastline!

Forzicija v kuhinji – užitni cvetovi in čudovite barve

2. aprila, 2020|

Forzicija in njeni cvetovi so užitni, zato jo lahko uporabljamo v kuhinji in iz nje pripravljamo sirupe in solate. Starejši listi so strupeni in jih ne uživamo. Na Kitajskem jo uporabljajo kot zdravilno rastlino.

Regrat – najboljši recepti za celo sezono

20. marca, 2020|

Regrat je slovenska zdravilna rastlina, ki jo uživamo vse letne čase. Uporabni so vsi njegovi deli. Iz korenin, cvetov, listov in stebel pripravljamo okusne jedi ali razstrupljevalne napitke. Tu so na enem mestu zbrani uporabni recepti za vse dele regrata. Njegove zdravilne lastnosti so neprecenljive.

Razstrupljanje in recepti za dobro počutje

16. marca, 2020|

Nekateri mu pravijo razstrupljanje, jaz mu pravim lokalni jedilnik. Spomladanske rastline so nam na voljo vsem, so zdravilne in znamo jih pripraviti na okusen način. Posezite po preprostih recepti, z nekaj triki vam bo uspelo pripraviti hranilne in okusne obroke. Cilj je jasen - dobro počutje.

Uporaba aloe vere

20. avgusta, 2019|

Aloa vera je zanimiva rastlina, najbolj znana po zdravljenju kožnih nepravilnosti. V tem se je izkazala že neštetokrat. [...]

Črna detelja – znanilka v farmaciji in kulinariki

15. julija, 2019|

Črna detelja je zdravilna rastlina, ki pomaga diabetikom pri nižanju krvnega sladkorja ter ženskam pri težavah z meno. Vsebuje zdravilne učinkovine iz skupine fitosterolov, ki vplivajo na delovanje hormonov v telesu.

Load More Posts