Splošni pogoji poslovanja

Spletna stran katjarebolj.com in blagovna znamka Rožma ustvarjata izobraževalno-raziskovalno vsebino s področja lokalnih jedilnih rastlin in različnih drugih področij.

V osnovi je spletna stran organizirana kot javna spletna stran preko katere je možen nakup in dostop do posameznih izobraževalnih vsebin in izdelkov.

Poleg e-vsebin so v sklopu našega delovanja organizirane tudi delavnice in seminarji, dostopni vsem, ki se želijo izpopolnjevati na področju lokalnih jedilnih rastlin in sorodnih tematik.

Splošni pogoji spletne trgovine katjarebolj.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino katjarebolj.com (v nadaljevanju » trgovina«) upravlja podjetje Zavod Raspro, Mengeška ccesta 12a, 1236 Trzin, davčna številka: 18603769, ki je tudi ponudnik storitev poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte postane obiskovalec gost spletne strani katjarebolj.com in pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini.

1. Dostopnost podatkov

Zavezujemo se, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti izobraževalnih programov,
 4. pogoje, pod katerimi lahko kupec dostopa do kupljenih vsebin,
 5. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 6. način plačila ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. časovno veljavnost ponudbe,
 8. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 9. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Ponudba izobraževanj in ostalih izdelkov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba izobraževanj in izdelkov ažurira in spreminja pogosto in hitro, prav tako se konstantno dopolnjuje paleta izobraževalnih vsebin.

Cene v spletni trgovini so prikazane, kot jih oblikuje ponudnik in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine.

Vse akcijske in druge cene so jasno označene. Navede se akcijska cena, redna cena in datum veljavnosti akcijske cene.

3. Načini plačila

Spletna Akademija omogoča naslednje vrste oziroma načine plačil:

 • z nakazilom na poslovni račun na podlagi predračuna

4. Izdaja računa

Ppo uspešno izvedenem plačilu za naročen izobraževalni program ali izdelek kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

5. Cene

Cena velja enako za vse uporabnike.

Ob vsaki navedbi cene je jasno navedeno, ali cene vsebujejo DDV ali ne. V primeru, da DDV-ja v cenah ni upoštevanega, je ob artiklu navedena tudi cena z upoštevanim DDV-jem.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Lahko se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočili odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata, razen v primeru, ko je navedeno drugače.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

6. Pravica do vračila kupnine

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od dogovora. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

7. Varnost pri nakupovanju

Spletna stran uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

8. Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Za nedoločen čas hranimo naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Navedene osebne podatke uporabimo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

9. Komunikacija

Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila ponudnika bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 • oglasna sporočila bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

10. Omejitev odgovornosti

Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti in vsebina izobraževalnih programov ter cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od dogovora.

Za vsebino mnenj o izdelkih in izobraževalnih programih, ki jih napišejo obiskovalci, ne odgovarjamo. Mnenja pred objavo pregledamo in zavrnemo tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Ne odgovarjamo za informacije v mnenjih in se omejujemo od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

11. Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@katjarebolj.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam, da v polnosti užijete lokalno slovensko naravo in vas lepo pozdravljamo!

Ta spletna stran je intelektualna lastnina Zavoda Raspro. Vsa vsebina, v katero se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi, je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen v primeru, da lastnik to izrecno dovoli.

To spletno stran z vso odgovornostjo upravlja Zavod Raspro, ki vam želi bogato uporabniško izkušnjo na tej spletni strani in v dejanskem okolju naše izjemne narave.