.

Morje si zasluži, da je dogodivščina. Če si želite, da je to dogodivščina z zdravilnimi in kulinaričnimi rastlinami, za vas in za celo družino, potem je ta spletni tečaj pravi za vas.

Hvala za vaše zanimanje za moj tečaj Rastline za na morje!

Tečaj bo potekal v obliki videoposnetkov. Vsi posnetki tega spletnega tečaja imajo neomejen dostop. Videoposnetki so jedrnati in informativni, narejeni z namenom, da si boste lahko takoj nabrali vrsto uporabnih rastlin in is njih skuhali divje kosilo.

Kdaj poteka tečaj?

 • Tečaj je odprt to poletje.
 • Kot uradni dan za otvoritev tečaja sem izbrala 14. junij. To je tudi rojstni dan nemškega zdravnika Aloisa Alzheimerja rojenega leta 1864. Ker je opisal prvi primer presenilne demence, so kasneje po njem to bolezen tudi poimenovali. Demenca je le en primer bolezni, katere število narašča in naraščanje številk nam gre zadnje čase zelo dobro od rok. Tudi če tega ne želimo. Naj bo moja simbolična izbira tega dne spodbuda, da zaživimo življenje, ki je bolj lokalno, rahlo bolj skromno, ki skromnost nadomesti z bogastvom rastlin, in nam omogoči, da bo od zdaj naprej naše kosilo bolj okusno.

Materiali iz tečaja:

VIDEO + SKRIPTA + RECEPTI + VPRAŠANJA IN ODGOVORI

 • VIDEI: V 19 video posnetkih boste spoznali veliko uporabnih užitnih rastlin. Vsi posnetki vam bodo na voljo na enkrat, tako da boste sami izbrali čas, kdaj in kje si jih ogledate. Videi so različnih dolžin, od 3 do 15 minut.
 • SKRIPTA: V njej so predstavljene rastline, ki jih obravnavamo v videih. Fotografije rastlin vam bodo pomagale, da boste rastlino v naravi lažje našli in zanesljivo določili. Skripta vam bo pomagala postati izkušeni nabiralec.
 • RECEPTI: Tudi te sem vključila v skripto. Naučiti se na okusen način pripravljati rastline, je pomemben del tega tečaja. Z izbranimi recepti boste z veseljem svoji kuhariji dodali divjo hrano.
 • VPRAŠANJA IN ODGOVORI: Vaša vprašanja o užitnih rastlinah so dobrodošla po emailu, moj odgovor pa sledi prav kmalu.
 • Tečaj sem naredila uporaben in sistematičen, vsebine sem skrbno načrtovala, tako da so primerne za začetnike in izkušene nabiralce.
 • Intenzivnost tečaja bi določila kot srednjo. Video posnetke si lahko pogledate postopoma. Povsem mogoče je vse te rastline osvojiti kar iz plaže in se sproti še namazat z opuncijo. Če bi se radi na morju zlili z naravo, jo spoznali z očmi užitnih rastlin, sami ali z vašo družino, potem je to pravi spletni tečaj za vas!

Predpoletna is studija RTV in Oddaje Dobro jutro

Podrobnosti iz vsebina tečaja

Morska hrana je lahko res dobra. Katere slanuše za prehrano uporabljam sama in kako? Uporabnih rastlin, ko gremo na morje, je veliko. Na piranskem obzidju raste ena, mimo katere sem hodila vsa ta leta, brez da bi jo sploh opazila. Pa ne govorim o kaprah, ki jih tam vsi “raburtajo”, ampak o eni rastlini, iz katere si na morju pripravljamo špinačo. Tečaj pa NI omejen le na slovensko morje. Na vseh Evropskih morjih najdemo večino teh rastlin.

Do sedaj že veste, da pri rastlinah rada izbrskam njihove pop zanimivosti. To me spominja na pop glasbo. No, ne bo ravno to, ampak gotovo nam je lažje, če vemo, da je za morski koprc Sofijo Loren navdušil prav Tito, ali da je dresen v svojih napojih uporabil Harry Potter. Mislim, da vas bodo take malenkosti motivirale k nabiranju in kuhanju. Za vsako rastlino pa nas bo zanimala tudi njena zdravilna vrednost in koristnost za zdravje! Ker sem se o uporabi teh rastlin v teh letih že kar nekaj naučila od vrhunskih kuharjev, tečaj seveda vsebuje veliko namigov za kuhanje.

Na tečaju bom odgovorila še na številna druga vprašanja: Katere rastline so najboljše za poletno solato? S katerimi rastlinami si pri nas doma pomagamo pri pikih komarjev, opeklinah in vnetih očeh? Katero divje sadje je uporabno, ker ostaja na drevesih, ker ga ljudje ne znajo uporabiti ? Veliko ljudi ne ve, kako pogost je lovor pri nas. Ker svež ne izgleda ravno tako kot posušen, je glavno vprašanje, kako si ga lahko sami naberemo?

Del vsakega divjega tečaja je tudi fermentacija. Tokrat bi vam rada pokazala, kako jaz pripravim svojo osvežilno poletno kombučo.

Na delavnici bomo spoznali številne rastline, a poudarila bom predvsem meni najljubše rastline, zato da se tudi tisti, ki še nimate nobenega predznanja, ne boste izgubili v množici rastlin!

.

Poseben bonus za vse udeležence

Brezplačna terenska delavnica po lastni izbiri!

.Kako deluje spletni tečaj Rastline za na morje?

 • Najprej se morate na tečaj prijaviti – kliknite na zeleni gumb na dnu te strani.
 • Nato vam po emailu pošljem potrditev in nato še dostop do spletne strani, na kateri bodo objavljeni video posnetki.
 • Pošljem vam tudi skripto v pdf obliki.
 • Vi mi ob pregledovanju videov pošljete dodatna vprašanja po mailu. Vprašanja so dobrodošla, saj jih rada delim z vsemi udeleženci delavnice, da se drug od drugega čim več naučimo.
 • Spletni tečaj ne poteka v Facebook skupini.

.

Kaj potrebujem za ogled spletnega tečaja Rastline za na morje?

  • Potrebujete internetno povezavo in računalnik ali katerokoli drugo elektronsko napravo, ki omogoča ogled videov.
  • Skripto si po želji lahko natisnete in dopisujete vaše zaznamke ob ogledu videov.
  • Če vidite ta video, potem že imate vse, kar potrebujete (jaz pa sem se v vmesnem času že tudi naučila izrezat hrup v ozadju, tako da so videi lepi za poslušat):

.

Kaj o delavnici menijo zadovoljne stranke?

“Navdušena sem nad tečajem, veliko novih podatkov. Res zanimivo, kako je narava poskrbela za nas. Imam eno vprašanje: kako olupiti plod opuncije, da ne ostanejo  iglice v plodu? Res so nadležne. Sem bila zelo presenečena, da so ” listi ” tudi uporabni. Se že veselim dopusta in novih dogodivščin.

Tanja M.

“Skripta je namreč zelo uporabna, saj jo imam vedno s sabo v naravi in lahko takoj primerjam rastline.”

Žiga

“Komaj čakam morski oddih, da preizkusim motar 😉”

Darja S.

“Meni so tvoji videji prav super. Kratki, jasni… komaj čakam naslednje (se ravno peljemo na morje).“

Nina Nahtigal

Hvala za vse rastline, ki nam jih tako ljubeče in navdušujoče predstavljate.

Mihela

“Sem bila že na vseh vaših tečajih in vedno znova me preseneti, koliko rastlin še ne poznam. Te iz “vašega” morja jih imamo tudi pri nas na Pagu in vse sem prepoznala, pa jih tudi po malem pripravim, kolikor jih uspem “podtaknit” da ne opazijo 🙂 Hvala ker ste!”

Renata

.

Prijavite se na poletni tečaj!

.

Skuhajte si poletno divje kosilo 🙂

.

Cena spletnega tečaja s Katjo:

154 €

Akcija (-45 %): 87 €

DDV se ne obračunava – Zavod Raspro ni zavezanec za DDV!

.

.

Če imate kakšno nejasnost, me kar pokličite na 031 816 793 ali pišite na info@katjarebolj.com.

.

0+
zadovoljnih tečajnikov do sedaj
0+
sezon sodelovanja z vrhunskimi restavracijami
0+
prodanih knjig v letu 2023