Kuhajte in krasite s svežimi rastlinami in cvetjem!

Divje rastline, pleveli in cvetje so najbolj hranilna in najlepša hrana na tem svetu!

Včasih so nam tuje rastline in superhrana izgovor, da ne jemo tega kar je okoli nas. A Slovenci smo blagoslovljeni z izjemno biodiverziteto rastlin. Lokalne rastline so izjemen vir kvalitetnih hranil v vsakdanjem življenju.

Pozitivna prva izkušnja z divjimi rastlinami in jedilnim cvetjem je ključ do uporabe lokalne narave v vaši kuhinji!

Ta hranila v sveže nabranih rastlinah vam dostavimo na dom ali na delovno mesto.

NAROČITE IN UŽIVAJTE V IZJEMNIH OKUSIH!

Ste gostinec ali slaščičar?

Veseli bomo sodelovanja z vami. Če želite, da vam dostavimo pakete divjih rastlin ali jedilnega cvetja, nas pokličite na 031 816 793 ali nam pišite na info@katjarebolj.com. Sporočili vam bomo, kaj sezonskega je na voljo in ideje, kako to lahko uporabite v svoji kuhinji. Lahko vam naberemo vse, kar raste v naši naravi.

S svojim zelenjem in cvetjem želimo biti vaš mentor na poti odkrivanja novih možnosti iz narave. Saj je bila tudi Katja mentor Binetu na Netflixu. Skupaj lahko pridemo do bistva narave!

Cena 1 litra svežih rastlin je 10,00 EUR. Dostava je vključena v ceno.

Dostava svežih rastlin poteka po dogovoru!

Potrebujete cvetje za torto?

Vsaka sezona cvetja je raznolika, a vedno je na voljo nekaj iz našega vrta. Vse cvetje je gojeno brez škropiv in v vrtni zemlji ter primerno za uporabo na tortah in drugih kulinaričnih kreacijah. Za točno določeno barvno skalo, velikost cvetja in naravne dodatke nas pokličite na 031 816 793 ali nam pišite na info@katjarebolj.com.

Cilj je jasen: cvetje naj nadomesti umetne dodatke. Najlepše torte so tiste, ki ti dajo misliti o lepoti narave.

Cena 1 litra svežega jedilnega cvetja je 13,00 EUR. Dostava je vključena v ceno.

SVEŽE JEDILNO CVETJE je na voljo le od maja do oktobra!

Ste za paket rastlin in učenja?

Če kupite ta paket, boste od mene 1-krat na teden, štiri tedne zapored (no, razen če so vmes počitnice), dobili paket rastlin, na katerih bodo napisani moji zaznamki o tem, kako mislim, da jih ta trenutek lahko najbolj koristno porabite. V paketu je nekaj rastlin, za katere vas spodbujem, da jih poiščete tudi v svoji naravi. Predlagam vam recepte, kako iz njih skuhati dobro in zdravo.

Za veseljem bom nabirala za vas. Lahko me kar zdaj pokličite na 031 816 793 ali mi pišite na info@katjarebolj.com.

Cena 1-mesečnega paketa je 85,00 EUR. Dostava je vključena v ceno.

Dostava cvetja poteka po dogovoru!

KAJ PRAVIJO DRUGI?

Izjave strank

“Divja hrana je nekaj posebnega. Tu je veliko takih okusov, ki jih ne poznamo in se jih moramo še navadit. Zakaj? Ker so ponavadi grenki. Mislim, da bi morali ljudje divjo hrano bolj poznati, pa ne zato ker je nekaj posebnega, ampak zato ker je naravna in zdrava. Divjih rastlin ne moreš gojit, ne špricat, da bodo bolje rastle, niso kot solata, ki jo posadiš – divje rastline zrastejo same od sebe.
S Katja in Petrom sem zelo zadovoljen, ker sta me veliko naučila. Že prej sem divje rastline poznal, ne pa toliko. Včeraj sem šel na svoj vrt, da bom nekaj nabral, potem sem šel še korak dlje v gmajno in sem dobil tiste male bele rožice, ki se lepijo. Če jih prej ne bi videl pri vama, ne bi vedel, zakaj se gre. Od vaju sem se res veliko naučil.”

Janez Bratovž, JB restavracija

(prva slovenska restavracija na seznamu najboljših 100 svetovnih restavracij)

“Dolgo časa sem že njihova redna stranka in redno mi dostavljajo koprive. Včasih je vmes še kakšna druga rastlina, tako da je okus smutija vedno drugačen. To mi je všeč. Vedno poskrbijo, da so koprive sveže. Tudi ko kopriv ni na izbiro (op. avtorja: kopriv v času plodenja ne nabiramo zaradi povečane vsebnosti kalcijevega oksalata, ki je obremenjujoč za ledvica) mi to vnaprej povedo in nadomestijo z drugim zelenjem. Njihov paket je hranilna bomba in opažam, kako me rešuje.”

Franc iz Ljubljane

“Pri Rožma naročam cvetje. Ponavadi po 1 liter. Vedno dobim kaj novega. Najprej sem cvetje uporabljala le za torte, kar mi je ostalo pa sem porabila za večerjo. Sedaj veliko bolj pogosto uporabljam cvetove za kosilo, ali kar v sendviču. Če mi kaj ostane, pa je to kar osnova za omako. To idejo mi je dala Katja. Veliko cvetja ima nevtralen okus, nekateri cvetovi pa so res dobri. “

Monika Logar iz Ljubljane